Påvirker nogle lyde dig mere end andre?

Får du “tingles” i hovedbund, nakke og ryg ved visse lyde? Er der nogen stemmer der nærmest kan sætte dig i trance og afslappe dig?

Så har du måske også ASMR 🙂

ASMR står for “Autonomous Sensory Meridian Response”

Du kan læse mere på dette engelske wiki-site

Den danske version af wiki om ASMR er meget begrænset

Hvis du taster ASMR ind på YouTube, så får du masser af hits og det er bare at forsøge sig frem.

Mine oplevelser med ASMR

Inden der overhovedet var nogen der havde givet “fænomenet” et navn, så stod jeg som teenager i en butik på strøget, hvor der blev solgt hjemmestrikkede sweatre. Disse lå i bunker og alle kunderne stod og kiggede på mønstre, rørte ved sweatre og stillede spørgsmål om dette og hint.

Mange af disse kunder havde ingen effekt på mig overhovedet, men indimellem var der nogle der, med deres stemmer og måden de rørte sweatrene på, kunne sætte mig i en næsten trancelignende tilstand. Min eneste tanke var “hvordan kan jeg få dem til at blive her lidt længere og tale med mig” 🙂

Jeg var klar over, at det langt fra var alle stemmer der havde denne effekt og igennem årene blev jeg klar over, at det langt fra var alle der havde det som jeg, men for en del år siden fandt jeg ud af, at nogle havde givet det et navn og at der rent faktisk var nogle der havde det på samme måde og online fandt jeg en hel gruppe af mennesker, der lavede videoer for at trigge ASMR i andre.

Helt personligt har jeg det med stemmer og med berøring af tøj, men jeg har også lært, at mange af de “triggere” der laves videoer om, ikke har nogen effekt på mig overhovedet. Men det er jo dejligt at der er så mange og at der er så mange alternativer.

Hvordan føles det?

Mange af os kan godt lidt følelsen af at blive friseret, sådan blidt og roligt eller af at bruge sådan en lille fyr som denne i hovedbunden, men forestil dig, at det er lyde eller håndbevægelser der kan trigge det og så i flere timer !!! – Det er ASMR.