Har dufte farver i dit hoved?

Har dagene farver? Eller måske er det duftene der har?

Det kan være også du har synæstesi!

Gyldendal beskriver begrebet på denne måde:

synæstesi, samsansning, det forhold, at påvirkning af en sans, fx hørelsen, automatisk udløser et sanseindtryk i en anden modalitet, fx synet, selvom denne anden sansemodalitet ikke bliver påvirket. Koblingen mellem de to sanser er som oftest konstant over tid, således at en tone for synæstetikeren altid “har” den samme farve. Synæstesi er ret sjælden, men forekommer 3-4 gange så hyppigt hos kvinder som hos mænd”

Her er link til dansk Wiki om synæstesi

Her er link til engelsk Wiki om synæstesi

Mine typer af synæstesi

Det lykkedes mig at runde 40 før det gik op for mig, at hele resten af verden ikke så måneder og år som jeg gør, ikke havde farver på tal og bogstaver og aldrig så farver når de duftede til visse ting !!!!

Jeg “går” rundt på et hjul hvert år, jeg går imod uret og månederne har farver 🙂 – og når året er gået, så “går” jeg et skridt op ad mit målebånd og så starter det hele forfra næste år.

For en del år siden var jeg hos en healer og hun brugte nogle stærke æteriske olier. Og min kommentar til den ene af dem var “woa, den havde en flot grøn farve” – hun smilede bare og fortsatte. Senere samme aften var jeg ude at spise med nogle venner og de skulle naturligvis høre om min oplevelse hos healer og jeg fortalte om den flotte farve som duften havde, og så sad jeg der med en gruppe venner, der bare gloede på mig, som havde jeg sagt at jeg ville flytte til en anden planet 🙂 – den ene af dem kunne dog fortælle mig, at der formodentlig var nogle “ledninger” i min hjerne der var lidt sammenfiltrede (hmmm – sikker flere “ledninger”) og næste dag gik jeg online og fandt synæstesi.

Mig og vibration

Den første gang nogen sagde til mig, at vi alle vibrerede og at vores vibration skiftede med vores humør og tanker, så fattede jeg ikke en bønne. Siden da var der mange der talte om vibration til mig og jeg forstod det aldrig helt, før min egen mentor også sagde “eller farver” og BAM så var den der.

Når jeg er i dårligt humør, eller bliver irritabel eller ked af det, så er min indre “farve” mørk og min indre “spiral” er for nedadgående, når jeg er i godt humør, så er min indre “farve” lysere og spiralen for opadgående.

Når jeg mærker at min “farve” skifter, så er den hurtigste og nemmeste måde for mig at ændre farve på, at lægge mig ned et øjeblik. I løbet af 1-2 minutter, så skifter min “farve” og jeg begynder at få ressource-tanker og derfra kan jeg så mere bevidst beslutte at gå en tur, motionere, læse, heale…. hvad der nu skal til for, at min “farve” (vibration) igen bliver høj.

Så jeg kan faktisk ikke mærke min egen vibration, men jeg kan se min egen “farve” meget klart og tydeligt og jeg kan hurtigt ændre den, når jeg mærker den bliver mørkere og mørkere.